HOME PRACTICE RECENT PROJECTS AWARDS NEWS CONTACT
THE DECK THE GAP

BRISBANE
Situated on a steep and verdant slope, this modest deck extension carefully balances the spectacular immediate and distant site views with a sense of containment and refuge. Conceived as a birdhouse, the outdoor room provides stable edges for perching amongst the canopies of the large pine trees and palms. A variety of edge conditions (transparent screens and balustrades, solid walls and thickened ledges) are designed to heighten the sensory experience and offer cues for intimate, collective and celebratory moments. Framed openings, bold scalloped forms and a distinctive colour palette enhance the lush greenery, elevating the landscape to a surreal experience.
Photography
Christopher Frederick Jones
back to projects


back to top